THE CREATIVE ACT: A WAY OF BEING

Beat master Rick Rubins bog, om kreativitet og skaberånd; The Creative Act: A Way of Being, beskriver en del som har været beskrevet før bl.a. af Lene Tanggaard og undertegnede i vores bog I Bad Med Picasso; at alle kan blive mere kreative, at der skal produceres, da kvantitet avler kvalitet, at rammer og regler kan være til det gode, at kreativiteten ofte lever og trives når der krydsbefrugtes på tværs og på kanten af forskellige genrer og faggrupperinger, at man skal rode sig ud i det for at tilnærme sig sit værk - om dette er en designopgave, et blankt kanvas eller ditto word dokument eller en forretningsplan og ikke mindst at vi skal give plads til slowthinking.

Det som da primært gør Rubins bog unik er, at han løfter kreativiteten og skaberprocessen op og forhøjer den til noget lig den ultimative form for selvrealisering, menneskelige manifestation
og udtryk, og det kan jeg faktisk godt lide, da det at skabe og finde på, herunder at finde løsninger og nye værdiskabende veje at gå, er noget af det mest tilfredsstillende.

Bogen er til tider lidt for new agey selv for mig 😇, men når det er manden bag Beastie Boys Licensed To Ill, Johnny Cash genfødsel og nogle af Kanye West (pre Trump/Hitler tiraderne), Metallica og Public Enemys bedste udgivelser der skriver; one better listen and learn.

THE CREATIVE ACT: A WAY OF BEING

WHEN THE GOING GETS WEIRD, THE WEIRD TURN PRO

20 July 2023

When the going gets weird, the weird turn pro. Rene Daumal er både som historisk person, poet og forfatter et besøg værd. Lærte sig selv sanskrit som 16-årig og var en af de få...

LESS IS MORE

14 July 2023

Less Is More. Fantastisk Pulitzer-vindende roman af Andrew Sean Greer. En virkelig sjov sommerlæsning. Hvis du kan lide The White Lotus..