AGE MATTERS

Og det er ikke Jacob jeg tænker på, men de interessante champagner vi forleden delte i gode venners lag; bl.a. Veuve Clicquot fra 88 (to år efter, at huset blev købt af Louis Vuitton), Henriot 98 og Pol Roger 2000. Bestemt interessante og jeg er generelt meget til alder, men man kan også godt smage, at alle tre huse har en meget drikkevenlig stil på den kortere bane, herunder da den malolaktiske gæring gennemføres eller fordres, hvorfor de ikke helt foldes ud med spændende smagsnuancer som mere syreholdige vine ville på den længere bane.

Fra de tre huse er prestige cuveerne Grande Dame, 38 (helt fantastisk) og Sir Winston Churchill bestemt også et besøg værd. Ift. sidstnævnte satte Pol Roger jo sort sørgebånd om deres NV brut, da Churchill døde i 65. Han var stor fan og drak op til et par flasker om dagen. Inspiration herfra, med det sorte sørgebånd, ses måske i hummel regi indenfor det næste år = branchemæssig krydsbefrugtning.

  

BURGER OG BOBLER AD. INFINITUM

07 January 2022

Hvid januar. Det er jo med rette blevet populært med hvid januar, så den har vi også koblet os på. Kun Blanc de Blancs hele Januar. Her Andre Jacquart 2011. Chardonnay fra Mesnil.

NYT OG GAMMELT

31 December 2021

Min kammerat Jacob har medbragt en perlerække af champagner bl.a. en frækkert fra 64; ny-degorgeret, det sjove værende, at det er det år min far Thor blev student, hvorfor huen blev...

BURGER OG BOBLER 8.0

11 December 2021

Ruinart, i dag en del af LVMH, er verdens ældste champagnehus, fra 1729. Huset Gosset er fra 1584, men lavede de første par hundrede år rødvin, så Ruinart tager prisen...