BURGER OG BOBLER 8.0

Oldie but goodie.

Ruinart, i dag en del af LVMH, er verdens ældste champagnehus, fra 1729. Huset Gosset er fra 1584, men lavede de første par hundrede år rødvin, så Ruinart tager prisen. Ruinarts top cuvee Dom Ruinart er rigtig fin, men det er deres basic Blanc de Blancs virkelig også herunder bedre value for money.

Uden at der skal gå gammel vin hat i den, så får man brioche, kagebund, mandler og ingefær i munden - hvad jeg syntes er ret sjældent for en trods alt så relativt ung Blanc de Blancs (36 måneder på bærmen, ca. 25% reserve vine fra to foregående års høst). Super.

Tak Christina og Søren for den flaske- godt spottet!

                 

BURGER OG BOBLER AD. INFINITUM

07 January 2022

Hvid januar. Det er jo med rette blevet populært med hvid januar, så den har vi også koblet os på. Kun Blanc de Blancs hele Januar. Her Andre Jacquart 2011. Chardonnay fra Mesnil.

NYT OG GAMMELT

31 December 2021

Min kammerat Jacob har medbragt en perlerække af champagner bl.a. en frækkert fra 64; ny-degorgeret, det sjove værende, at det er det år min far Thor blev student, hvorfor huen blev...

AGE MATTERS

29 December 2021

Og det er ikke Jacob jeg tænker på, men de interessante champagner vi forleden delte i gode venners lag; bl.a. Veuve Clicquot fra 88 (to år efter, at huset blev købt af Louis Vuitton)...